КСУ не довіряє 60% українців - опитування

А 13% українців зовсім не знають про цей орган
Важливо
КСУ не довіряє 60% українців - опитування
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
4 Листопада 2020, 13:35
читать на русском
За результатами опитування Конституційному Суду не довіряє 60% українських громадян, в той час як довіряє органу 5% населення України.

Про це повідомляє соціологічна група "Рейтинг".

Згідно з результатами опитування КС зовсім не довіряє 36% респондентів, 24% - скоріше не довіряє, 13% - зовсім не знають про цей орган, 14% - скоріше довіряють і лише 5% - повністю довіряють. 8% опитаних не змогли відповісти на питання, чи довіряють КСУ.

При цьому серед респондентів, які добре знайомі зі змістом рішення КСУ про скасування електронного декларування для високопосадовців, недовіра до інституції становить майже 80%.

Найбільш не довіряють Конституційному Суду прихильники "Європейської Солідарності", "Голосу", "Батьківщини", партій Шарія, "Сила і честь" та "Слуги народу".

Читайте також

Опитування було проведено 2-3 листопада 2020 року. В ньому взяли участь громадяни України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Загалом було опитано 2000 респондентів.

Нагадаємо, що українці не помітили значних змін у сфері боротьби з корупцією в країні. Дані показали, що оцінюючи зміни у сфері боротьби з корупцією протягом останнього року, 47% опитаних не побачили зрушень, 34% – вважають, що ситуація погіршилася, 14% – побачили позитивні зміни.