70 відсотків українців впевнені, що Україна переможе Росію

У жодному регіоні не переважають песимістичні настрої
Важливо
70 відсотків українців впевнені, що Україна переможе Росію
Війна на Донбасі, українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
27 Лютого 2022, 20:13
читать на русском

Соціологи вияснили, чи вірять українці, що Україні вдасться перемогти російських загарбників.

За даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", 70% громадян впевнені, що Україна зможе відбити напад російських окупантів. Не впевнені у цьому лише 16%українців.

Соціологи зазначають, що рівень віри у власні Збройні Сили за останній тиждень суттєво зріс.

У жодному регіоні не спостерігається переважання песимістичних настроїв. Найвищий рівень впевненості у Збройних Силах - на Заході та у Центрі (75-78%). Відносно нижчий – На Півдні та Сході (64-66%), - кажуть соціологи.

Опитування проводилося в Україні 26-27 лютого, у ньому взяли участь громадяни віком 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.  

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.

27 лютого Зеленський заявив, що Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.