79 дітей загинули в Україні під час війни з Росією

Поранення отримали понад 100 неповнолітніх
79 дітей загинули в Україні під час війни з Росією
Цвинтар, смерть, хрест Фото: mali maeder з Pexels
12 Березня 2022, 15:09
читать на русском

За 16 днів війни Росії проти України загинули 79 дітей, поранено майже 100.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що найбільше постраждалих дітей  у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській та Житомирській областях.

Ця цифра не є остаточною через відсутність можливості огляду місць обстрілу, де збройні сили РФ ведуть активні бойові дії, - кажуть у ГПУ.

Також у прокуратурі повідомили, що російські бойовики зруйнували понад 280 навчальних закладів - 9 з них знищено повністю. У Донецькій області пошкоджено 110 навчальних закладів, у Сумській - 28, в Києві - 17 та понад 10 закладів дитячих лікувальних установ.

В середньому за час війни окупантом щоденно руйнується 17 навчальних закладів. Відтак 7 мільйонів дітей позбавлені можливості навчатися через активні бойові дії на території України та цілеспрямоване руйнування таких закладів. Ювенальні прокурори продовжують фіксувати всі злочини, вчинені збройними силами РФ, проти дітей, - зазначають у ГПУ.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що встановити точні дані про кількість убитих та поранених жителів міст Маріуполя і Волновахи Донецької області та міста Ірпінь на Київщині наразі неможливо.

Вона закликала міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації сприяти припиненню військового нападу російської федерації.

Нагадаємо, в перший день війни, 24 лютого, біля Нової Каховки російські окупанти розстріляли родину з дітьми, найменшій дитині було півтора місяця.

Читайте також

1