84-річний пенсіонер тримав у підвалі танк, зенітку, торпеду і міномет

Крім того, у пенсіонера знайшли штурмову гвинтівку, пістолет і понад тисячу набоїв
84-річний пенсіонер тримав у підвалі танк, зенітку, торпеду і міномет
Німецький танк “Пантера” (ілюстративне фото)
28 Липня 2021, 00:07
читать на русском

У селі Гайкендорф на півночі Німеччини, ще у 2015 році в пенсіонера конфіскували цілий арсенал і бойовий танк, які використовувалися під час Другої світової війни. Уже шість років суд вирішує, як покарати старенького й що робити зі зброєю.

Про це повідомляє Die Welt.

Влітку 2015 року під час обшуків у домі пенсіонера конфіскували танк "Пантера", торпеду, зенітну гармату, міномет, штурмову гвинтівку, пістолети й понад тисячу набоїв. Це озброєння використовували війська Вермахту під час Другої світової війни. Танк витягали з підвалу 20 солдатів протягом дев’яти годин — машина була без гусениць.

84-річного пенсіонера звинувачують у порушенні закону про контроль над озброєнням воєнного часу. Обвинувачення просить для пенсіонера умовне ув'язнення. Прокурори також стверджують, що частина зброї ще придатна до використання, а тому з чоловіка можна стягнути максимальний штраф за законом — пів мільйона євро.

Адвокати пенсіонера стверджують, що насправді більша частина конфіскованої зброї вже непридатна, а "Пантеру" взагалі той придбав як брухт. Вони, однак, погоджуються на менший штраф — у 50 тисяч євро.

Також захист пенсіонера стверджує, що один із музеїв у США зацікавлений у придбанні танка для своєї експозиції (мовляв, той гарно зберігся й становить історичну цінність), а колекціонер зброї з Німеччини хоче придбати зенітну гармату.

Кінцеве рішення у справі суд міста Кіль має винести в серпні 2021 року.

Нагадаємо, СБУ виявила у Луганській області схованку зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Організатора схрону затримали під слідчо-оперативних дій.

Читайте також

1