84 тонни патронів: Україна отримала п'ятий вантаж зі США

Днями очікується постачання вантажу з оборонною амуніцією для ЗСУ
Головне
84 тонни патронів: Україна отримала п'ятий вантаж зі США
Військова допомога зі США Фото: facebook.com/reznikovoleksii
1 Лютого 2022, 12:10
читать на русском

Україна отримала від Сполучених Штатів Америки отримала п'ятий вантаж військової допомоги.

У ніч на 1 лютого у Києві приземлився літак з 84 тоннами патронів.

Про це повідомив міністр оборони України Резніков Олексій на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ну що ж, dear friends, п‘ятий птах у Києві. Ще 84 тонни патронів різного калібру прибули до України зі Сполучених Штатів Америки, - написав він.

Резніков повідомив, що найближчими днями прибуде ще один вантаж оборонної амуніції для Збройних Сил України.

Нагадаємо, що перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня. Вона включає 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України. Пакет оборонної допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів був прийнятий президентом США Джо Байденом в грудні.

Друга партія прибула ввечері 23 січня. США надіслали Україні понад 80 тонн озброєння. 25 січня до України прибула третя партія безпекової допомоги від США. Літак з боєприпасами та сучасним обладнанням приземлився в аеропорту "Бориспіль" о 15:50.

Четвертий вантаж Україна отримала ввечері 28 січня - прибула 81 тонна боєприпасів різного калібру для посилення обороноздатності.

У посольстві США в Україні зазначили, що минулого року США надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 650 млн доларів. Починаючи з 2014 року США виділили Україні для цих цілей допомогу в розмірі 2,7 млрд дол.

Читайте також