Аборт все ще можливий: прем'єр-міністр Польщі прокоментував заборону

Політик закликав громадян уникати розвитку напруженості та агресії
Аборт все ще можливий: прем'єр-міністр Польщі прокоментував заборону
Протести проти заборони абортів у Польщі. Фото: Reuters
27 Жовтня 2020, 16:08
читать на русском

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав утриматися від актів вандалізму та подібний дій, оскільки це може призвести до негативних наслідків. Він наголосив, що рішення суду не означає, що аборт неможливий.

Про це йдеться в Polskie Radio.

Моравецький закликав громадян уникати розвитку напруженості і наголосив на необхідності стабілізувати ситуацію, оскільки вона є неприпустимою.

Я хотів би сподіватися, що всі в Польщі все ще вірять, що до кожної людини, незалежно від її хвороби чи інвалідності, потрібно ставитися з гідністю та повагою. Тому, відчуваючи толерантність до інших поглядів, я звертаюся до громадських діячів, а також до всіх інших, хто висловлюється у публічному просторі, зважити слова, - сказав прем'єр-міністр.

Він нагадав, що через масові зібрання існує ризик неконтрольованого зростання захворюваності на коронавірус.

Акти агресії, варварства, вандалізму абсолютно неприпустимі. Я закликаю утриматися від подібних дій. Неприпустимі напади на людей, на церкви, на свободу людей з іншими цінностями. Виключаємо будь-яку агресію в суспільному житті. Це може привести в нашому суспільстві до негативних наслідків, - наголосив політик.

Читайте також

Моравецький також закликав ЗМІ не розпалювати суперечки і скандали навколо рішення Конституційного суду. Прем'єр-міністр наголосив, що рішення суду не означає, що аборт неможливий за певних обставин. Зокрема, коли життя вагітної жінки під загрозою, вона може зробити аборт.

Питання допустимості переривання вагітності скрізь у світі викликає емоції, але масштаби агресії та мови ненависті, що спостерігаються в Польщі в останні дні, не можуть бути виправдані.

Переривання вагітності все ще можливе в ситуації, коли вагітність є результатом злочину або коли це загрожує здоров'ю та життю матері, - додав він.

Читайте також

Нагадаємо, що Конституційний суд Польщі ухвалив, що аборт через важкі, невиліковні або фатальні вади розвитку плоду суперечить Конституції. Рішення не вимагає зміни законодавства і вступає в силу в найближчі дні, після публікації в "Віснику законів".

У Польщі п’ятий день поспіль тривають протести, тисячі протестувальників блокують міські дороги. Пов'язано це із рішенням Конституційного трибуналу країни про обмеження абортів.

Українські феміністки провели акції солідарності з жінками Польщі, яким рішенням Конституційного суду майже повністю заборонили аборти.

1