Адміністрація США визначилася з послом в Україні

Новий посол чекає на підтримання його кандидатури сенатом
Головне
Адміністрація США визначилася з послом в Україні
Посольство США в Україні (Фото: Вікіпедія)
25 Липня 2021, 13:04
читать на русском

Адміністрація США вже підібрала кандидатуру на посаду посла в Україні і зараз завершує необхідні процедури перед його призначенням.

Про це заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, повідомило УНІАН.

У США є представництво в Україні, але без посла. Втім, я володію перевіреною інформацією, що посол вже був обраний і зараз ця людина проходить через необхідний процес, після чого прибуде до Києва, як тільки отримає згоду Сенату, - сказав Тейлор.

Він підкреслив, що адміністрація Байдена досі формується і має низку вакансій.

Слід трохи почекати перед тим, як робити висновки щодо адміністрації Байдена. Так, я не згоден з їх рішенням щодо"Північного потоку", але точно відомо, що цю адміністрацію очолює президент, який знає Україну і Росію, а це - дуже важливо, - зазначив експосол.

Нагадаємо, колишня послиня США в Україні Марі Йованович стала фігуранткою процесу щодо імпічменту президента США Дональда Трампа після того, як її місія в Україні була достроково завершена рішенням президента в 2019 році. Відтоді посольство США в Україні працює без посла. Пізніше стало відомо, що звільнення Йованович ініціював Лев Парнас, партнер особистого адвоката Трампа Руді Джуліані.

Торік у січні Йованович звільнилася з Державного департаменту США після понад 30 років дипломатичної служби.

Читайте також

1