Американський експерт розповів про причини кібервійни між Росією та США

Росія нічого не змінюватиме в своїй політиці навіть після зустрічі Путіна з Байденом
Ексклюзив
Американський експерт розповів про причини кібервійни між Росією та США
Хакер (фото: Pexels)
8 Липня 2021, 16:15
читать на русском

Відомий американський публіцист і аналітик Девід Саттер вважає, що Кремль не надто ризикує, проводячи таку зухвалу політику, зокрема кібератаки, оскільки вже отримав всі можливі для себе вигоди від Женевської зустрічі. Але ці вигоди носять в основному внутрішньополітичний характер.

Про це американський експерт сказав в ексклюзивному коментарі Парламент.UA.

За його словами, після Женевського саміту російський президент Володимир Путін продемонстрував населенню своєї країни, що Америка все-таки змушена з ним рахуватися.

Президенти обмінювалися подарунками, на чому відразу ж зробили акцент російські ЗМІ, а Путін дав зрозуміти, що Байден де-факто вибачився за те, що назвав його вбивцею, і так далі. Крім цього, Путін скористався ситуацією, щоб продемонструвати зовнішньому світу, що Росія - "велика держава", з якої, на його думку, всі повинні рахуватися. На цьому тлі проведення нових атак - це демонстрація з боку Кремля, що, попри заяви американської сторони, Росія нічого не збирається змінювати в своїй політиці і після зустрічі. Тим самим Москва хоче показати, що це американці прийшли до них і погодилися на поступки, а Росія, в свою чергу, ні в чому не планує поступатися США, - вважає Девід Саттер.

При цьому експерт вважає, що адміністрація Білого дому навряд чи зможе дати досить жорстку відповідь на агресивну поведінку Москви, а реакція Вашингтона може обмежитися лише суворими заявами.

Від себе додамо, що причиною атаки можуть стати також перебої зі зв'язком, що виникли під час прямої лінії Володимира Путіна 30 червня, яку в Росії вже назвали "потужною хакерською атакою". Цілком можливо, що Кремль, вирішивши, що за атакою стоять США, вирішив "помститися" американцям тією ж монетою.

Нагадаємо, що російські хакери використовують Україну для відпрацювання кібератак на Сполучені Штати Америки.

Читайте також