ЄС працює над створенням програми відповідальності держав за кібератаки

Члени-країни ЄС поділяють стурбованість США через збільшення кібератак
ЄС працює над створенням програми відповідальності держав за кібератаки
Прапор ЄС Фото: Уніан
15 Квітня 2021, 17:35
читать на русском

Європейський Союз висловив солідарність Сполученим Штатам Америки після введення санкцій проти Російської Федерації. Країни-члени поділяють американську стурбованість щодо збільшення кількості злочинних кібератак.

Про це заявив високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

Євросоюз та його держави-члени висловлюють свою солідарність зі Сполученими Штатами у зв'язку з наслідками шкідливої кібероперації, зокрема кібероперації SolarWinds, яка, за оцінкою США, була проведена Росією. Це торкнулося уряду і бізнес у всьому світі, зокрема в країнах - членах ЄС, - йдеться в заяві.

Боррель зазначив, що ЄС поділяє стурбованість американських партнерів через збільшення кібератак, які торкаються безпеки та цілісності продуктів і послуг інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Він додав, що ЄС продовжує працювати над створенням програми дій з розвитку відповідальної поведінки держав у кіберпросторі в рамках Організації Об'єднаних Націй.


Нагадаємо, що 15 квітня США ввели санкції проти 32 російських юридичних і фізичних осіб, які намагалися вплинути на американські вибори у 2020 році. Також Штати наклали санкції на вісім осіб, причетних до окупації Криму.

НАТО підтримало санкції США проти Російської Федерації. У Альянсі закликали країну агресора припинити провокації на кордоні України.

Читайте також наш матеріал: Путін - убивця: у Байдена не було вибору, але чого це буде коштувати Україні

Читайте також