Байден увів нові санкції проти Росії

Санкції стосуватимуться 32 російських юридичних і фізичних осіб
Головне
Байден увів нові санкції проти Росії
Прапор США Фото: Brett Sayles з Pexels
15 Квітня 2021, 15:42
читать на русском

Американський президент Джо Байден ввів нові санкції проти Росії.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Зазначено, що Америка ввела санкції проти 32 російських юридичних і фізичних осіб, які намагалися вплинути на американські вибори у 2020 році. Також Штати наклали санкції на вісім осіб, причетних до окупації Криму.

Крім того, Америка заборонила своїм компаніям купувати боргові зобов'язання, які випускає Центробанк РФ, Мінфін РФ і ФНБ.

У межах нового пакету санкцій проти Росії Білий дім оголосив про висилання із США десяти співробітників російської дипломатичної місії.

Сполучені Штати висилають десять осіб з російської дипломатичної місії у Вашингтоні, округ Колумбія. До складу персоналу входять представники російських спецслужб, - йдеться в указі президента Джо Байдена.

Читайте також


Контекст. 17 березня президент США Джозеф Байден в інтерв'ю телеканалу ABC ствердно відповів на питання журналіста Джорджа Стефанопулоса, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна "вбивцею". Також президент США упевнений в тому, що Путін "заплатить" за втручання в американські вибори.

Наступного дня президент Росії Володимир Путін відповів президенту США Джо Байдену, який назвав його вбивцею: "Хто як обзивається, той так і називається".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль погодився із президентом США Джо Байденом щодо того, що президент Росії Володимир Путін – убивця.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що президент РФ Путін "несе відповідальність за різні жахливі речі".

Читайте також наш матеріал: Путін - убивця: у Байдена не було вибору, але чого це буде коштувати Україні