У США розглядають можливість видворення російських дипломатів

Готуються також нові санкції щодо російських організацій
У США розглядають можливість видворення російських дипломатів
Прапор США (фото: Pexels)
8 Квітня 2021, 10:00
читать на русском

У США обговорюють можливість видворення російських дипломатів. Готуються також нові санкції щодо російських організацій і окремих осіб.

Як повідомляє Bloomberg, адміністрація президента Джозефа Байдена завершила свій огляд приписуваних Росії дій, які в Білому домі вважають "ворожими" щодо США, і тепер розглядає можливість видворення російських дипломатів з країни.

За словами співрозмовників видання, американська адміністрація "завершила розвідувальний огляд передбачуваних зловмисних дій з боку Росії".

Читайте також

Серед можливих кроків видання називає "видворення російських співробітників розвідки", які нібито знаходяться в Сполучених Штатах під дипломатичним прикриттям, а також чергові санкції щодо російських організацій і окремих осіб.


Контекст. 17 березня президент США Джозеф Байден в інтерв'ю телеканалу ABC ствердно відповів на питання журналіста Джорджа Стефанопулоса, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна "вбивцею". Також президент США упевнений в тому, що Путін "заплатить" за втручання в американські вибори.

Наступного дня президент Росії Володимир Путін відповів президенту США Джо Байдену, який назвав його вбивцею: "Хто як обзивається, той так і називається".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль погодився із президентом США Джо Байденом щодо того, що президент Росії Володимир Путін – убивця.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що президент РФ Путін "несе відповідальність за різні жахливі речі".

Читайте також наш матеріал: Путін - убивця: у Байдена не було вибору, але чого це буде коштувати Україні

1