Байден: закінчився час, коли США не помічали агресивних дій Росії

Політика США до Росії не буде поступливою
Важливо
Байден: закінчився час, коли США не помічали агресивних дій Росії
Джо Байден Фото: сторінка Joe Biden у Фейсбуці
5 Лютого 2021, 08:08
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, виступаючи перед співробітниками Держдепартаменту, заявив, що політика Вашингтона відносно Росії тепер не буде поступливою, як за часів адміністрації Трампа.

Я чітко дав зрозуміти президенту Путіну - в манері вкрай відмінною від манери мого попередника - що закінчився час, коли США не помічали агресивних дій Росії, втручання у вибори, кібератак, отруєнь власних громадян, - сказав американський лідер.

Читайте також

Ми не будемо соромитися збільшувати тиск на Росію, захищаючи наші цінності та наш народ, - додав Байден.

Він також пообіцяв, що буде протидіяти Росії разом з союзниками та "іншими партнерами з подібним мисленням".

Також Байден прокоментував рішення суду щодо Навального. Він назвав його політично мотивованим та заявив, що рішення російської влади ув'язнити опозиціонера та її спроби придушити свободу самовираження і права на мирні мітинги викликають відчутне побоювання у США та у міжнародної спільноти.

Пан Навальний, як і всі російські громадяни, володіє правами відповідно до конституції Росії. Він постраждав через те, що виводив на світло корупцію, і тому повинен бути негайно звільнений, - наголосив Байден.

Нагадаємо, 22 грудня повідомлялося, що Сполучені Штати Америки ввели санкції проти російських компаній.

Посол США в Росії Джон Салліван заявив, що Штати та Європейський Союз не планують послаблювати санкції проти Росії, які вводили через анексію Криму.

1