Адвокат "95 кварталу" Тарарін став новим нардепом замість "слуги" Холодова

На момент балотування в Раду Тарарін працював адвокатом юридичної фірми "Гелон", засновником і власником якої був нардеп від "Слуги народу" Сергій Іонушас
Головне
Адвокат "95 кварталу" Тарарін став новим нардепом замість "слуги" Холодова
Микола Тарарін
16 Серпня 2023, 15:38
читать на русском

Адвокат "95 кварталу" Микола Тарарін став новим депутатом Верховної Ради від "Слуги народу".

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

"ЦВК визнала Миколу Тараріна обраним народним депутатом України", – йдеться в повідомленні.

У Комісії нагадують, що до них надійшла постанова Верховної Ради України від 9 серпня 2023 року, якою достроково припинено повноваження народного депутата України Андрія Холодова, у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень. На його місце і обрали Тараріна, оскільки він наступний за черговістю кандидат, включений до виборчого списку політичної партії "Слуга народу" під № 147, обраний народним депутатом України на зазначених виборах в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

За даними ЗМІ, на момент балотування Тарарін працював адвокатом юридичної фірми "Гелон", засновником і власником якої був нардеп від "Слуги народу" Сергій Іонушас. З 2019 року компанія оформлена на Ганну Іонушас. Фірма "Гелон", що працює у сфері інтелектуальної власності, представляла зокрема інтереси студії "Квартал 95" Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 9 серпня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата від партії "Слуга народу" Андрія Холодова. У нього забрали мандат.

Перед тим журналісти "Схем" оприлюднили власне розслідування про Холодова. Вони стверджували, що нардеп виїхав з України ще у січні 2023 року і з того часу не повертався.

У "Схемах" уточнювали, що Холодов перебуває зі своєю родиною за кордоном, у тому числі на Кіпрі, де має сімейний маєток.

Також журналісти з’ясували, що за кордоном родина Холодова розбудовує бізнес. Наприкінці грудня 2022-го року дружина нардепа Катерина Шаховська придбала частку у салоні краси LA SALUTE Sport&Beauty у Відні.

За інформацією журналістів, Шаховська позиціонує себе як дизайнерка одягу та є кумою Оксани Марченко – дружини кума Путіна Віктора Медведчука.

1