Америка депортує росіянина за спробу "хакнути" завод Tesla

Росіянин пропонував півмільйона доларів співробітнику Tesla за установку шкідливого софту
Америка депортує росіянина за спробу "хакнути" завод Tesla
Хакери (Фото: Pexels)
25 Травня 2021, 12:45
читать на русском

Росіянина Єгора Крючкова, який пропонував 500 тисяч доларів співробітнику Tesla за установку шкідливого софту на комп'ютери заводу в Неваді, депортують до Росії.

BBC повідомляє, що Крючков вже відбув термін і залишиться під вартою до депортації.

Раніше окружний суд Невади засудив 27-річного чоловіка до 10 місяців утримання під вартою і постановив депортувати його зі США. Йому також присудили виплатити 14 825 доларів як компенсацію за час, витрачений компанією на розслідування спроби "вторгнення" і передачу справи до ФБР.

Нагадаємо, росіянина, мешканця Санкт-Петербургу, заарештували в серпні 2020 року. Мін'юст США не називав компанію, проти якої було вчинено спробу атаки, проте глава Tesla Ілон Маск стверджував, що мова йде про його завод.

За даними суду, влітку 2020 року Крючков намагався підкупити співробітника компанії, щоб той встановив програму, яка б дозволила йому отримати доступ до системи. Потім, погрожуючи публікацією даних, він планував вимагати у компанії гроші. Крючкову загрожувало до п'яти років в'язниці й штраф до 250 тис. доларів.

На засіданні суду в кінці минулого року Крючков стверджував, що не винен, але в березні він визнав провину по одному пункту звинувачення - навмисне завдання збитків захищеному комп'ютеру.

Читайте також

1