Американці розробили "розумну колиску" для немовлят

Дитяче ліжко допомагає малюку якнайдовше дрімати
Американці розробили "розумну колиску" для немовлят
Немовля (Фото: pixabay)
17 Січня 2021, 07:00
читать на русском

Американська компанія Cradelwise розробила дитяче ліжко, яке за допомогою штучного інтелекту вивчає сон дитини та допомагає малюку якнайдовше дрімати.

Про це повідомило видання Engadget.

Як розповіли розробники, дитяче ліжко вивчає схеми сну дитини та «відчуває», коли вона починає рухатися та прокидатися. Ліжко автоматично м’яко підстрибує, щоб полегшити дитині процес засинання, перш ніж вона почне крутитися або плакати. Над ліжком розміщена арка з монітором та камерою, яку можна переміщувати у міру того, як дитина дорослішає.

Коли малюк засинає, ліжко перестає рухатися. Колиска також може відтворювати музику та досліджувати вподобання малюка, звички прокидання та улюблені звуки, щоб створити персоналізовані «протоколи» сну.

Завдяки монітору батьки можуть перевіряти стан малюка з будь-якого місця через спеціальну програму. Додаток також надаватиме аналітичні дані про те, як спить дитина, надсилатиме сповіщення та контролюватиме функції дитячого ліжечка.

Колиска поки не з’явилася у широкому доступі, однак компанія вже завершила її бета-тестування у Сан-Франциско і очікує прийняти передзамовлення на дитяче ліжечко в березні цього року.

Читайте також

Нагадаємо, днями компанія Samsung презентувала розробку робота Bot Handy, який збирає розкиданий по кімнаті одяг, завантажує посудомийну машину, накриває на стіл, наливає і приносить келихи з напоями.

1