Американський мільярдер закликав світових бізнесменів об'єднатися навколо України

Річард Бренсон вважає, що у довгостроковій перспективі Путін не зможе перемогти у війні
Американський мільярдер закликав світових бізнесменів об'єднатися навколо України
Річард Бренсон
29 Січня 2022, 05:00
читать на русском

Мільярдер, підприємець та засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон закликав світових лідерів бізнесу об'єднатися навколо України та відстояти її суверенітет від агресії Росії.

Про це йдеться у його заяві на сайті компанії.

Для лідерів бізнесу настав момент зібратися та відстояти суверенітет України. Навіть якщо за це доведеться платити, всі ми повинні чітко дати зрозуміти, що агресія завжди неприйнятна, і міжнародний приватний сектор підтримає весь спектр санкцій проти будь-якої держави, яка намагається порушити суверенітет іншої, — йдеться у публікації.

Бренсон додав, що останні роки в Європі не було такого високого ризику повномасштабної війни.

Що у 2022 році, чорт забирай, робить одна країна, накопичуючи танки біля кордонів іншої?, - запитав він.

Мільярдер розповів, як вісім років тому теж докладав зусиль для мобілізації російських та українських бізнес-лідерів для врегулювання конфлікту. За його словами, тоді російські бізнесмени та політики, хоч і не підтримували воєнного конфлікту, все одно не бажали виступати проти нього публічно. При цьому ті, з ким він спілкується, єдині на думці, що війна між Росією та Україною матиме руйнівні наслідки. А Росія залишиться ізольованою.

Бренсон вважає, що у довгостроковій перспективі Путін не зможе перемогти у війні.

Хоча його, здається, мало хвилює, що світ думає про його геополітичні амбіції, його має дуже хвилювати, яким буде майбутнє його власної країни, - заявив підприємець.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не дозволить нікому нав'язати будь-які поступки в рамках зусиль з деескалації загрози з боку Росії.

Читайте також

1