Американський відеохостинг YouTube заблокував відео, що містять гімн Росії

Причиною блокування стало порушення авторських прав
Американський відеохостинг YouTube заблокував відео, що містять гімн Росії
Youtube (скріншот відео)
30 Січня 2021, 00:00
читать на русском

Американський відеохостинг YouTube заблокував доступ до відео, на яких виконують гімн Росії.

Про це повідомили на сайті Роскомнагляду.

На адресу компанії Google LLC направлено вимогу зняти обмеження на публікацію матеріалів, що містять гімн Росії, накладені для розміщення відеофайлів YouTube під приводом порушення авторських прав, - йдеться у повідомленні.

Блокування платформою YouTube гімну Росії у Роскомнагляді назвали "неприкритим і неприпустимим хамством щодо всіх громадян Російської Федерації".

У повідомленні Роскомнагляду також зазначили, що гімн, як і інші державні символи, не є об'єктом авторських прав і порадили російським власникам Youtube-каналів переходити на російські відеохостинги.

Читайте також

Нагадаємо, соціальні мережі Twitter і Facebook заблокували деякі облікові записи, які поширювали дезінформацію про вибори в США. Це були в основному новинні акаунти, що публікували інформацію про голосування на виборах.

В одній із заблокованих сторінок, SVNewsAlerts, було понад 78 тисяч підписників у Twitter. У записі часто попереджали про заворушення, пов'язані з виборами, і висвітлювали проблеми з безпекою і надійністю голосування. В ньому вказувалося на шахрайські заяви про демократів і зверталася увага на мітинги і виступи президента-республіканця Дональда Трампа.