Американську вакцину Pfizer почали завозити до Європи

Постачання вакцини почалося попри те, що її поки що не зареєстрували офіційно
Американську вакцину Pfizer почали завозити до Європи
Вакцина (фото: Pan American Health Organization)
28 Листопада 2020, 11:57
читать на русском

Американську вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і Biontech почали завозити на склади в США і Європі ще до її сертифікації регулятором.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

За інформацією видання, постачання несертифікованої вакцини почали для того, аби якомога швидше почати щеплення населення після отримання дозволу на використання препарату.

Компанія Pfizer зберігатиме перші партії вакцини на складах в штатах Мічиган і Вісконсин, а також в Бельгії та Німеччині.

Вакцину чартером доставлятиме авіакомпанія United Airlines. Вона вже запросила дозвіл на перевезення 6,8 тонни сухого льоду, що в п'ять разів більше, ніж треба за законом. Лід будуть використовувати для доставлення препаратів. Це необхідно для підтримки на борту низької температури, при якій можна безпечно зберігати вакцину.

Як відомо,  20 листопада Pfizer і Biontech подали запит про реєстрацію в США вакцини від коронавірусу. Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) може дозволити застосування вакцини вже 10 грудня.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розроблена Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca вакцина від COVID-19 буде більш доступна для бідних країн, ніж вакцини інших компаній. Зокрема, вона менш вимоглива до умов зберігання і буде значно дешевшою.

Своєю чергою, лікарі закликали попереджати людей про те, що введення вакцини від COVID-19 може супроводжуватися настанням легких "грипозних" симптомів.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.

1