Англійська має стати другою мовою в Україні - Данілов

Знання англійської мови є запорукою незалежності нашої країни
Англійська має стати другою мовою в Україні - Данілов
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
9 Березня 2021, 13:48
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що англійська має стати другою мовою в Україні. Оскільки знання англійської є запорукою української незалежності.

Про це Данілов заявив на форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" у вівторок, 9 березня.

Як повідомив секретар РНБО, раніше українські політики загравали з російською мовою і "копали яму", в якій сьогодні опинилася Україна. А Кремль сьогодні транслює свої наративи на територію колишнього СРСР саме російською мовою.

Я ще раз звертаю увагу, знання англійської мови є запорукою незалежності нашої країни. Англійська мова має використовуватися з дитячого садка і школи... Її не треба вчити, її потрібно знати, - зазначив Данілов.

Читайте також

За його словами, англійська мова потрібна для того, щоб бути убезпеченими від російських атак.

На превеликий жаль, за 30 років ми не визначили українську мову як первинну і фундаментальну мову нашої незалежності. І ми за 30 років не звернули увагу на англійську мову, яка має бути обов'язковим другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від Російської Федерації, - сказав він.

Нагадаємо, що секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Росія часто використовує енергетику як зброю, зокрема в "Північному потоці-2".