Росія використовує енергетику як засіб впливу - Данілов

Будівництво російського газопроводу є спільним викликом для України та Польщі
Росія використовує енергетику як засіб впливу - Данілов
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 20:05
читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Росія часто використовує енергетику як зброю, зокрема в "Північному потоці-2".

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами,  будівництво російського газопроводу є спільним викликом для України та Польщі, оскільки "Північний потік-2" дуже небезпечний для Європи.

Це наш спільний виклик. Ми не знаємо, чим це може закінчитися, але для нас цей проєкт небезпечний не лише з економічної, а й з геополітичної точки зору. Росія використовує енергетику як засіб впливу на ті чи інші країни. Ми пам’ятаємо, як вони купували Януковича знижками на газ. Енергетика - це зброя, яку часто використовує Росія, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, що у жовтні минулого року Державний департамент США розширив обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з метою не дати завершити його будівництво.

Після запровадження санкцій США 18 європейських компаній вирішили припинити свою участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

24 лютого німецька компанія Wintershall Dea, що є одним з найбільших інвесторів "Північного потоку-2", припинила виділяти кошти на проєкт.

1