Данілов припускає, що за вироком Стерненка можуть стояти замовники

Судові справи можуть тягнутися роками, п’ять-шість років
Данілов припускає, що за вироком Стерненка можуть стояти замовники
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 18:36
читать на русском
Секретар РНБО України Олексій Данілов не виключає можливості, що за рішенням суду у справі активіста Сергія Стерненка "стоять замовники".

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Це питання доволі непросте. Не зовсім зрозуміло, чому вирок оголошено саме зараз. Це якраз питання до суддів. Суд триває вже п’ять років, вирок могли оголосити ще у 2016 чи 2017 роках, але дотягнули аж до сьогодні й оголосили 23 лютого. Це – рішення суду, я не можу сказати, що воно нам подобається чи ні. Але ми звертаємо на це увагу, аналізуємо, систематизуємо і дивимося, чи за ним не можуть стояти якісь замовники,- зазначив він.

Читайте також

За його словами, усіх суддів в один ряд ставити не можна, але окремі їх рішення є "кричущими".

Трапляються дивні речі, коли за один і той самий злочин один суддя може дати сім років ув’язнення, а інший – звільнити від кримінальної відповідальності. Це проблема, яку складно пояснити суспільству. Крім того, у нас судові справи можуть тягнутися роками, п’ять-шість років. Ненормально, коли людина сім-вісім років перебуває під слідством і не знає, яким буде вирок, - підкреслив Данілов.

Нагадаємо, що 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка.

1