Англійська мова стане обов'язковою в Україні: названо список професій

В Україні підвищать стандарти освіти щодо вивчення англійської мови здобувачами освіти
Головне
Англійська мова стане обов'язковою в Україні: названо список професій
Прапор України / Фото: kyivcity.gov.ua
12 Серпня 2022, 17:06
читать на русском

В Україні працюють над законопроєктом щодо розширення сфер застосування англійської мови в Україні.

Про це повідомив заступника міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час брифінгу.

Розширення сфер застосування англійської мови в Україні сприятиме активізації процесів інтеграції українців в європейську спільноту в межах очікуваного набуття членства України в ЄС, формуванню суб'єктності держави у світових глобалізаційних процесів, підвищенню рівня її конкурентоспроможності на глобальному ринку, а також зростанню її інвестиційної та туристичної привабливості, - сказав він.

За його словами, англійська мова є офіційною в 60 зі 196 країн світу та найпоширенішою в 119 країнах.

Таким чином англійською мовою повинні будуть володіти держслужбовці, зокрема, голови місцевих адміністрацій; офіцери, військові; начальники середнього й вищого складу Національної поліції; та науково-педагогічні працівники вишів.

Також законопроєкт передбачає підвищення стандартів освіти щодо вивчення англійської мови здобувачами освіти й впровадження додаткових курсів для дорослих.

Він додав, що до розробки законопроєкту залучені Міністерство культури та інформаційної політики, суміжні інституції, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство освіти і науки, Міністерство закордонних справ та Міністерство юстиції.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що англійська мова в Україні має бути обов’язковою, так само як і українська.

Читайте також

1