Майбутні українські офіцери здаватимуть тест на знання англійської мови

English language testing стане обов’язковим в новій системі професійної військової освіти
Майбутні українські офіцери здаватимуть тест на знання англійської мови
Міністерство оборони України (Фото: сайт Міноборони)
19 Листопада 2020, 00:00
читать на русском

У Міністерстві оборони України запроваджують вимогу щодо обов`язкового тестування на знання іноземної мови при вступі на навчання у військові виші.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Схема підготовки офіцерського складу в новій системі професійної військової освіти (L-курси) передбачатиме обов’язкове тестування вступників для визначення рівня володіння англійською мовою. Необхідність вивчення англійської мови особовим складом є одним з головних аспектів досягнення взаємосумісності зі структурами НАТО, - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві оборони вже опрацьовано новий орієнтовний каталог військових посад офіцерського (сержантського) складу, в якому визначено вимоги щодо базової освіти, рівня військової освіти та володіння іноземною мовою. Крім того, для тих, хто володіє англійською мовою на достатньому рівні, передбачена організація викладання на курсах професійної військової освіти виключно англійською. Це відкриває  перед військовослужбовцями широкі можливості для участі у міжнародних місіях та навчання за кордоном.

Крім того, нині здійснюється реалізація проєкту постачання Урядом США нових мовних лабораторій, навчальних матеріалів та посібників для військових.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні у Маріупольському загоні морської охорони презентували будівництво військових містечок для підрозділів Морської охорони Держприкордонслужби за стандартами НАТО.

1