У Маріуполі й Бердянську збудують військові містечка за стандартами НАТО

Будівництво фінансуватиме Бюро Держдепартаменту США у справах міжнародної безпеки й нерозповсюдження зброї масового ураження
У Маріуполі й Бердянську збудують військові містечка за стандартами НАТО
Презентація війського будівництва у Маріуполі (Фото: Держприкордонслужба)
18 Листопада 2020, 20:11
читать на русском

У Маріупольському загоні морської охорони презентували будівництво військових містечок для підрозділів Морської охорони Держприкордонслужби за стандартами НАТО.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Реалізація цього проекту передбачає будівництво та облаштування за стандартами НАТО військових містечок для особливих підрозділів Морської охорони – відділів спеціальних дій в Бердянську та в Маріуполі.

Після виведення з Криму корабельно-катерного складу, нам було вкрай необхідно окрім розвитку системи висвітлення надводної обстановки та спостереження, окрім розвитку спеціальних мобільних підрозділів, нарощування кадрового потенціалу, також розвивати, а подекуди й створювати наново систему базування підрозділів Морської охорони. Такий проект – це один з найкращих прикладів нашої міжнародної співпраці, взаєморозуміння, допомоги наших американських колег та партнерів, гідний приклад дієвого, практичного внеску в захист інтересів нашої держави, в майбутнє нашої незалежної країни! – підкреслив начальник Регіонального управління Морської охорони контрадмірал Олег КОСТУР.

Російська агресія, особливо на морі, становить серйозну загрозу для України як у військовому, так і в економічному аспекті. Тому служба Морської охорони Держприкордонслужби є критично важливою, вважають у США.

Надання відповідних логістичних та навчальних спроможностей, які передбачає проект облаштування та підготовка підрозділів, дозволить Україні забезпечувати дотримання норм міжнародного морського права на своїй території і відповідно забезпечувати діяльність морської галузі економіки. Адже морська безпека України – це невід’ємна складова морської безпеки світу, – зауважив Радник Посольства США з морських питань Кевін Келлер.

До обсягу заявлених робіт крім модульного містечка контейнерного типу також включено капремонт гідротехнічних споруд та дноочисні роботи, щоби прикордонні катери мали безперешкодний вихід до моря.

Читайте також

До інтелектуальної компоненти проекту також включено проведення тренінгів для персоналу з питань правоохоронної діяльності на морі.

Загальна кошторисна вартість проекту 4 млн. доларів США. Кінцева дата реалізації – червень 2021 року.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки допоможуть Україні у пришвидшенні підписання контрактів з компаніями, які розробляють вакцини від COVID-19.

Також Сполучені Штати Америки запустили дворічну програму на 2 млн доларів, яка має на меті підтримати внутрішньо переміщених осіб України.

1