Аномальне тепло повертається: що приготувала погода на найближчі дні

Температура повітря подекуди підніметься до +15 градусів
Аномальне тепло повертається: що приготувала погода на найближчі дні
Погода, заморозок Фото: ekaterinaa_leto
15 Грудня 2022, 08:08
читать на русском

Незабаром на українську територію знову прийде атмосферний циклон разом з опадами, вологістю й високою температурою повітря.

Про прогноз погоди в Україні повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

У четвер, 15 грудня, у багатьох регіонах Правобережжя очікуються опади у вигляді снігу й дощу. Середня нічна температура повітря коливатиметься на рівні від -5 до нуля градусів, а денна близько -1+4 градуси. Водночас вітер переважатиме південний / південно-східний, 7 - 12 м/с з поривами місцями до 15 - 20 м/с.

У п'ятницю, 16 грудня, на більшості територій України утримається нестійка погода з опадами й південно-східним вітром зі швидкістю 5-10 м/с. Стовпчик термометра поступово повзтиме вгору: вночі прогнозується -2+3 градуси, а вдень від нуля до +5 градусів (у південних регіонах до +11 градусів).

У вихідні 17-18 грудня в Україну продовжить надходити вологе й тепле повітря, тому погода буде аномально теплою для грудня і дощовою. Наприклад, уночі повітря прогріватиметься до +5 градусів, удень до +11 градусів, а в південній частині країни навіть до +15 градусів. Вітер прогнозується переважно південний, 5-10 м/с.

Нагадаємо, за прогнозом синоптиків перший місяць зими буде не надто холодним та сніжним, як і останні 30 років. У грудні у західних областях, Вінницькій, Житомирській середньомісячна температура буде на градус-півтора вище за норму, на решті території — у межах норми.

Читайте також

1