Антициклон Afra принесе суху погоду у більшість областей України - синоптики

Дощі з грозами та градом ймовірні у шести регіонах
Антициклон Afra принесе суху погоду у більшість областей України - синоптики
Літо, погода (Фото: Парламент.UA)
29 Червня 2021, 08:02
читать на русском

29 червня в Україні передбачається комфортна температура повітря до 29 градусів.

Як повідомляє синоптиця Наталка Діденко, на територію країни зайде антициклон Afra, який принесе з собою суху погоду у більшість областей.

Але північно-східної частини України все ж торкнеться атмосферний фронт. Тому дощі з грозами, подекуди шквали та град ймовірні на Сумщині, Полтавщині, Харківщині, торкнуться Чернігівської, Черкаської та Київської областей. Також локальні дощі пройдуть у Карпатах та в прикарпатських районах, - повідомила Діденко.

У Києві вівторок очікується з максимальною температурою повітря +26,+27 градусів. Якісь суттєві опади 29-го червня не прогнозуються.

Тиждень обіцяє бути без сильної спеки, +25+30 градусів, на пару градусів вище може бути ближче до вихідних, - попередила синоптиця.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні спостерігалася спекотна погода. Подекуди температура повітря сягала 37 градусів. Завершився минулий тиждень негодою. Зокрема, 25 червня у Львові почався сильний дощ, а потім піднявся сильний вітер. Внаслідок негоди було повалено понад 20 дерев, обірвані лінії електропередач, затоплені вулиці, не працював громадський транспорт.

Читайте також

1