Антитіла після СOVID-19 зберігаються понад дев’ять місяців - вчені

Дослідження було проведене на 152 жителях Нижньої Австрії
Антитіла після СOVID-19 зберігаються понад дев’ять місяців - вчені
Лікарі, які лікують коронавірус (фото: Pinterest)
23 Грудня 2020, 13:37
читать на русском
Після перенесеної коронавірусної хвороби COVID-19  антитіла в організмі людини зберігаються понад дев’ять місяців.

Про це свідчать результати дослідження Дунайського приватного університету в Австрії.

Дослідження показує, що антитіла залишаються у крові довше, ніж вважалося раніше. З метою підтвердження цього факту 10 та 11 грудня було протестовано 152 жителі Нижньої Австрії, які раніше перехворіли на COVID-19. І як виявилося - у понад 83% інфікованих у крові досі залишалися антитіла.

Читайте також

Більшість учасників були інфіковані у березні та квітні. У майже 84% тих, хто захворів у березні, антитіла (IgG) все ще можна було виявити. Загалом, якщо враховувати усі періоди зараження, рівень тих, у кого антитіла все ще могли бути виявлені, становив понад 83%, - зазначив науковий директор університету Роберт Вагнер.

За його словами, ці грудневі результати збігаються з тими, які були у жовтні, коли у близько 84% протестованих було виявлено антитіла.

Ми не хочемо робити поспішних висновків, але, беручи до уваги наші результати, ми бачимо, що більшість піддослідних все ще мають антитіла і через дев'ять місяців і що частка тих, у кого вже немає антитіл, істотно не змінюється порівняно з результатами наших попередніх досліджень, - заявив Вагнер.

Нагадаємо, що раніше японські дослідники виявили, що більшість людей з COVID-19 мають антитіла до хвороби принаймні протягом шести місяців після зараження.

1