Apple замінить зарядний пристрій в iPhone на USB-C

Apple вже перевела на USB-C свої комп'ютери Mac, багато iPad і аксесуарів
Apple замінить зарядний пристрій в iPhone на USB-C
Зарядний пристрій телефона (Фото: pixabay)
27 Жовтня 2022, 10:14
читать на русском

Довгі роки "яблучні" телефони мали свій оригінальний порт Lightning, який вимагав окремої зарядки, однак наступного року очікуються зміни.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на керівника відділу маркетингу компанії Ґреґа Джосвяка. Джосвяк не уточнив, у який термін iPhone може отримати заміну роз’єму Lightning.

Як повідомляє  Bloomberg News, це планується зробити наступного року.

З 2024 року в Євросоюзі набирає чинності вимога про уніфікацію зарядних пристроїв, і американській компанії задля відповідності вимогам законодавства ЄС, необхідно буде змінити зарядний пристрій в iPhone на USB-C.

Нагадаємо, у ЄС запроваджують універсальні зарядні пристрої для гаджетів. З осені 2024 року USB Type-C стане стандартним портом для зарядки малих електронних пристроїв.

Новий закон означає, що починаючи з осені 2024 року USB Type-C стане стандартним портом для зарядки смартфонів, планшетів, електронних книг, клавіатур, комп'ютерних мишей, пристроїв GPS, цифрових камер, навушників, гарнітур і навушників-вкладишів, джойстиків приставок і портативних колонок. Починаючи з 2026 року USB-C також стане нормою для зарядних пристроїв для ноутбуків.

Читайте також

1