Арахамія розповів, що в майбутньому пенсіонери зможуть отримати виплати за "економічним паспортом"

Наразі ініціатива поширюється на дітей 2019 року народження
Арахамія розповів, що в майбутньому пенсіонери зможуть отримати виплати за "економічним паспортом"
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
20 Грудня 2021, 16:55
читать на русском

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в майбутньому дія "економічного паспорта" може розширитись і на пенсіонерів. За його словами, люди віком 70-80 років повинні мати базовий дохід, оскільки у них відсутня можливість додаткових заробітків.

Про це Арахамія сказав в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна".

Звичайно, є за що цю ініціативу [про "економічний паспорт"] критикувати. Наприклад, вона поширюється на дітей 2019 року народження, а не на всіх дітей. Але логіка наша проста: з якогось моменту треба починати, а потім цю ініціативу розширювати як на інших дітей, так і на пенсіонерів,- сказав він.

Нардеп додав, що люди похилого віку, особливо старше 70-80 років, позбавлені можливості додаткових заробітків. З цієї причини "їм треба отримувати безумовний базовий дохід". Арахамія переконаний, що ідею з "економічними паспортами" ніхто не ризикне з часом скасувати.

Ніхто цього не зробить, тому що це буде політичне самогубство - забрати гроші у дітей. Навіть якщо буде криза економічна. Уявляєте, якщо чотирьом мільйонам виборців, у мільйона дітей яких на рахунках лежать накопичені державою кошти, прийти і сказати: "я у вас забираю ці гроші або переполовинюю". Неможливо таке буде зробити, - підсумував "слуга".

Нагадаємо, діти, які народилися у 2019 році та мають економічний паспорт українця, зможуть отримати на спецрахунки кошти від рентних платежів у розмірі 10 тисяч доларів після досягнення 18-річчя.

У Фонді майбутніх поколінь створять спеціальні рахунки, які поповнюватимуться щомісяця. Діти отримуватимуть кошти від ренти. Але якщо сума ренти буде меншою за встановлену законопроєктом, то різницю додаватимуть з державних коштів.

В Офісі президента розповіли, куди українці зможуть використати кошти з економічного паспорта та коли. Нещодавно президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради відповідний законопроєкт.

Читайте також