Арестович пояснив, чому російські матері не забирають тіла вбитих окупантів

Путінський режим не тільки отупляє, але й розбещує росіян
Арестович пояснив, чому російські матері не забирають тіла вбитих окупантів
Російські військові, окупанти / Фото: Getty Images
25 Липня 2022, 15:09
читать на русском

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, чому російські матері не скинули президента РФ владіміра путіна і не їдуть за тілами загиблих синів.

В інтерв'ю "Радіо Чикаго" Арестович розповів, що матері окупантів навіть бояться розмовляти зі своїми синами, які потрапили в український полон. Перше питання від матерів: "А мені нічого не буде за те, що я з тобою розмовляю".

Зазначимо, що українська влада неодноразово закликала забирати тіла мертвих окупантів і давала можливість це зробити для російських матерів. Проте вони не хочуть їхати в Україну за своїми дітьми.

Арестович переконаний, що путінський режим не тільки отупляє, але й розбещує росіян.

У нас були десятки випадків, коли полоненому окупанту дали можливість подзвонити родичам, а першим питанням від мами було: "А мені нічого не буде за те, що я з тобою розмовляю?". Не питання "Як ти?", "Що з тобою?". За весь час лише мама одного окупанта надіслала письмове підтвердження про готовність забрати сина з полону, однак згодом, вочевидь, її відмовили родичі й вона таки не приїхала, — каже він.

За словами радника керівника ОП, під час Першої Чеченської війни було чимало матерів, які шукали свої синів серед вбитих і поранених. Чеченці не чіпали їх, тому що ставилися до цього з розумінням.

Однак тепер все зовсім інакше. Немає жодної матері (яка погодилася б забрати тіло загиблого – Ред.), хоча їм пропонувалося забрати тисячі тіл загиблих, які зараз в українських моргах. Навіть не на обмін – просто заберіть.

Є чимало історій про те, як росіяни купують автомобілі за "гробові" компенсації після смерті сина, чоловіка, батька чи брата. І навіть в перехоплених розмовах: "та з нього жодної користі не було, а так хоч гроші отримали". Тому Путін не просто отупів росіян, він їх розклав морально. І це стало масовим явищем, — підсумував Арестович.

Нагадаємо, що росіяни застосовують нову тактику у війні проти ЗСУ. Так, ворог все ще намагається оточити українські війська на Донбасі.

Читайте також

1