Війна в Україні затягнеться на кілька років, - генерал армії США

Захоплення України - давня мета путіна
Важливо
Війна в Україні затягнеться на кілька років, - генерал армії США
Наслідки російських обстрілів, війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
6 Квітня 2022, 14:17
читать на русском

Військове командування США вважає, що війна в Україні, ймовірно, затягнеться на довгі роки. При цьому вторгненню росії в Україну не могли запобігти, окрім присутності американських військ.

Зокрема таку думку висловив високопоставлений представник американського військового командування генерал армії США Марк Міллі, повідомляє "Українська правда".

Відверто кажучи, якщо не брати до уваги введення військ США у власне Україну, я не впевнений, що його (президента рф владіміра путіна – ред.) можна було стримати. То була його давня мета, яка триває роки. Я думаю, що ідея стримування Путіна від вторгнення в Україну – стримування його Сполученими Штатами – вимагала би використання збройних сил США і призвела б до ризику збройного конфлікту з Росією, чого б я не радив, - сказав він.

За словами Міллі, зараз США мають розглянути можливість розширити свою військову присутність у Східній Європі для захисту від російської агресії. Зокрема, потрібно збільшити кількість військових баз, які там розташовані.

За даними BBC, після того, як росія напала на Україну, Пентагон вирішив переглянути чисельність розміщеного в Європі військового контингенту і, можливо, або посилити американську присутність у цьому регіоні, або передислокувати частину військ.

Генерал вважає, що можна обійтися і без розгортання нових постійних баз, а обмежитись тимчасовими, з регулярною ротацією контингенту. А тягар фінансування такого розширення з радістю візьмуть на себе країни Східної Європи, такі як Польща, Румунія та країни Балтії.

Нагадаємо, що американська розвідка вважає, що президента РФ путіна дезінформують про провали російської армії в Україні та серйозний вплив санкцій на економіку країни.

Читайте також

1