Арестович розповів подробиці, як ворожа ДРГ планувала збити пасажирський літак

Шпигуни брехали начальству та шукали акторів для постановок
Арестович розповів подробиці, як ворожа ДРГ планувала збити пасажирський літак
Олексій Арестович / Скрін з відео
2 Травня 2022, 04:47
читать на русском

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович поділився подробицями плану ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка готувала теракт, аби звинуватити Україну. Зокрема планувалося збити пасажирський літак на території Росії чи Білорусі з ПЗРК "Стінгер", якою користуються українські військові.

Так, СБУ затримала російських шпигунів, один з яких працівник головного управління генерального штабу РФ Олександр Тютерев (позивний "Морпех").

Диверсанти намагалися отримати українську ПЗРК через волонтерів. І для того, щоб увійти в довіру до них, вони давали їм інформацію про реальне місце перебування російських військ, але лише видавали координати так званих "кадирівців".

Водночас Арестович в інтерв'ю російському адвокату та правозахиснику Марку Фейгіну розповів, що ворожа група "погоріла" на тому, що шукала акторів для зйомки відео. На кадрах мало бути, як вони нібито нападають пост тероборони.

З'ясувалося, що "їхній старший" брехав начальству в Москві - вони шукали постановочних товаришів, щоб зобразити напад на пост тероборони. Бо реально на пост тероборони нападати не хотіли, це ж загрожує. І вони хотіли розіграти та зняти ролик про те, що вони нібито вбивають і переслати начальству як звіт про виконану роботу та отримати гонорари. Вони шукали акторів та на цьому погоріли, – поділився Арестович.

За його словами, три ключові складові цієї історії описують все, що відбувається в російській армії багато років:

  • Перше – збити пасажирський літак.
  • Друге – обдурити начальство.
  • Третє – здати "кадирівців".

До складу ворожої ДРГ входило двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев. Встановлено, що раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області, за що перебуває у розшуку.

Читайте також

1