ДРГ готували замах на народних депутатів України: подробиці від Стефанчука

Однак першою мішенню російських бойовиків був президент Зеленський
Важливо
ДРГ готували замах на народних депутатів України: подробиці від Стефанчука
Верховна Рада (фото: Парламент UA)
25 Квітня 2022, 13:08
читать на русском

Російські диверсійно-розвідувальні групи в Україні планували усунути керівництво країни та готували замах на народних депутатів.

Про це в інтерв'ю УП розповів голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Очільник парламенту (досьє Стефанчука) каже, що йому невідомо, чи готувався замах проти нього особисто, але він володіє інформацією про плани рашистів позбавити життя президента Володимира Зеленського та кількох народних обранців:

Хоча інформація щодо деяких народних депутатів у мене є. Не можу називати прізвища чи деталізувати. Але відповідні служби говорять про те, що на деяких народних депутатів готувалися замахи ДРГ і таке інше. Що стосується персонально мене, такої інформації не маю. Але думаю, що в завдання, яке ставилося – прибрати керівництво держави, комплексно входили всі. Звичайно, першою мішенню був президент...

Він додав, що готувалася ліквідація трьох нардепів, однак він не назвав їхні прізвища.

У мене є інформація по трьох народних депутатах. Є інформація, що по них були якісь чи замовлення, чи ще щось. Ми деяким із них за домовленістю створюємо трошки більші умови із забезпечення охорони. Цим займається апарат Верховної Ради разом із колегами з відповідних відомств, - зазначив Стефанчук.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів. Речник СБУ Артем Дехтяренко, за цей період завдяки втручанню української спецслужби було ліквідовано диверсійно-розвідувальну групу, що планувала здійснити замах на президента України та вчинити диверсії у Києві та інших регіонах.

Читайте також

1