Арестович vs Київпрайд: в ЛГБТ-спільноті вимагають від Зеленського звільнити скандального радника

Радник Єрмака заявив, що ставиться до представників ЛГБТ "зі співчуттям"
Арестович vs Київпрайд: в ЛГБТ-спільноті вимагають від Зеленського звільнити скандального радника
Олексій Арестович (Фото: Facebook-сторінка Олексія Арестовича)
21 Червня 2022, 15:49
читать на русском

ЛГБТ-спільнота "КиївПрайд" вимагає від Володимира Зеленського звільнити радника голови Офісу президента Олексія Арестовича за його висловлювання на адресу представників ЛГБТ.

У заяві спільноти зазначається, що "подібна риторика від представників влади неприпустима, якщо ми хочемо бути в ЄС".

Історія конфлікту: 19 червня радник голови Офісу президента Олексій Арестович в етері на YouTube заявив, що ЛГБТ - люди з відхиленнями від норм поведінки.

Я багато разів говорив і не приховуватиму: до ЛГБТ я ставлюся як до людей з девіаціями, тобто з відхиленнями від норми поведінки. У цьому сенсі я консерватор...

Також Арестович додав, що виступає проти переслідування представників ЛГБТ та вважає, що в кожному передусім слід бачити людину:

Тож, до ЛГБТ я ставлюся нормально, а от до пропаганди ЛГБТ – жорстоко. Бо це пропаганда девіації, відхилення від норми, яке має конкретні негативні наслідки для суспільства. Я рішучий противник. До представників ЛГБТ я ставлюся зі співчуттям.

На заявку відреагувала ЛГБТ-організація "КиївПрайд" у своїх соцмережах.

Це ми до вас ставимося зі співчуттям, бо бути гомофобним "рускім міром" в Україні – ось це і є девіація і відхиленням від норми. Ми проти псевдонаукової пропаганди Арестовича. Закликаємо Зеленського та Офіс президента звільнити цю людину з посади Радника. Це питання в суспільстві давно назріло. Подібна риторика від представників влади неприпустима, якщо ми хочемо бути в ЄС, - зазначили у спільноті.

У "КиївПрайді" нагадали Арестовичу, що сотні представників ЛГБТ разом з усіма захищають Україну. І що завдяки, зокрема, таким, як вони, він може "записувати подібні відео у мирному місті".

Після цієї заяви "КиївПрайду" Арестович не перепросив за свої слова, а навпаки, опублікував у соцмережах своє фото у жіночому вбранні та написав:

ЛГБТ-спільнота обурена і говорить про мою відставку. Але подивіться на це фото і ви зрозумієте - хто має бути обурений по-справжньому. На мою думку, мене переслідують, ні? Вимагаю толерантності.

Нагадаємо, раніше Арестович також втрапляв у скандали. Зокрема, він дозволив собі сексистські висловлювання на адресу народної депутатки від фракції "Євросолідарність" Ірини Геращенко. І замість вибачень продовжив ображати жіноцтво.

1