Арестович і Геращенко посварилися на телешоу через сексизм - відео

Арестович назвав висловлювання Геращенко "рівнем жіночого гуртожитку"
Арестович і Геращенко посварилися на телешоу через сексизм - відео
Арестович і Геращенко посварилися через сексизм (Колаж: Діалог.UA)
16 Лютого 2021, 14:00
читать на русском

Під час прямого ефіру програми "Свобода слова" телеканалу ICTV речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович дозволив собі сексистські висловлювання на адресу народної депутатки від фракції "Євросолідарність" Ірини Геращенко.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Арестович звинуватив партію Петра Порошенка (досьє Петра Порошенка) у тому, що вони працюють відповідно до російських наративів і деморалізують українських військових. Речник української делегації заявив, що "ЄС" відкрито працює проти національної безпеки, і зазначив, що це офіційна заява.

Я вже не раз говорив, як ви себе ведете, до чого ви скочуєтеся. Ви зовнішність президента обговорюєте ... не так бронежилет сидить, не так каска - ви ж до рівня жіночого гуртожитку опустилися ПТУшного такого в тому, що ви робите, - заявив Арестович в ефірі телеканалу.

Після слів Арестовича Геращенко покинула ефір. Перед цим вона сказала, що не може бути на передачі, де гості дозволяють собі сексистські висловлювання.

Сеанс інтелектуального зубожіння від офіційних речників влади. Важлива тема: загострення на фронті. Речник ТКГ спочатку звинуватив українських військових в тому, що вони плачуться в жилетки депутатам, чим принизив українську армію. А потім влаштував традиційну п’ятихвилинку ненависті до "ЄС", приправивши все дрімучим сексизмом. Коли немає відповідей на запитання опозиції- про вагнерівців, недофінансування армії, відсутність стратегії і тактики в зовнішній політиці, в хід йде хамство, - прокоментувала Геращенко події в студії і додала, що "ніколи не думала, що украінські "представники" можуть бути ще більшим дном , ніж "другая сторона".

Нардепка також зазначила, що дивним є факт мовчання віцепрем'єрки з питань європейської інтеграції Ольги Стефанишиної, яка також була в студії, бо в жодній європейській країні чиновники не дозволяють собі подібної риторики.

Своєю чергою вже сьогодні Стефанишина у Фейсбуці написала, що вважає неприпустимими сексистські висловлювання Арестовича.

Неприємним елементом дискусії став сексистський випад на адресу" жінок, які проживають в гуртожитках "спрямований Ірині Геращенко. Олексій Арестович повинен вибачитися за такий закид, озвучений у виступі в прямому ефірі. Розраховую, що так і станеться. Сексистські висловлювання не повинні мати місце, якими б гарячими не були дискусії , - написала віцепрем`єрка.

Арестович, отримавши свою порцію критики, сьогодні у соцмережах прокоментував вчорашню подію так:

Приношу свої щирі вибачення жіночим гуртожиткам за порівняння їх з ЄС, - написав речник ТКГ.

Нагадаємо, це вже не перший ляп Арестовича, яким він "прославився", бувши речником ТКГ.  17 грудня на сторінці Делегації оприлюднили повідомлення із таким текстом: “Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ, українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який, за попередніми даними, 14.12.20, перебуваючи у стані сп’яніння, здійснив самовільний перехід на бік противника (без зброї), та помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації”.

18 грудня, Арестович заявив, що наведене вище повідомлення сталося через технічну помилку, за яку він несе особисту відповідальність, бо переплутав версію представників російської сторони.