Аргентина вводить податок для багатих, щоб боротися з пандемією

Гроші витратять на ліки, маски та доплати бізнесу
Аргентина вводить податок для багатих, щоб боротися з пандемією
Коронавірус, Аргентина (Фото: ЕРА)
6 Грудня 2020, 09:32
читать на русском

Аргентина вирішила запровадити податок для найбагатших громадян, щоб закупити засоби захисту та ліки, а також для підтримати населення та бізнес.

Про це повідомляє видання BBC.

В Аргентині зафіксували приблизно 1,5 мільйона інфікування, з них майже 40 тисяч людей померли від ускладнень. Карантинні обмеження сильно вдарили по економіці країни, яка і так боролася з безробіттям, рівнем бідності та державним боргом. Тож влада шукає шляхи для боротьби з пандемією.

Податок будуть платити ті, хто має активи на понад 200 мільйонів песо (2,5 мільйона доларів), а таких в Аргентині ㅡ приблизно 12 тисяч людей.

Читайте також

Заможним людям доведеться сплатити 3,5% зі своїх доходів, якщо статки зберігаються в Аргентині, та 5,25% ㅡ якщо статки зберігаються за межами країни.

Уряд президента Альберто Фернандеса сподівається отримати 300 мільярдів песо (15,3 мільярда доларів). 20% отриманих грошей планують витратити на закупівлю медпрепаратів та засобів захисту, 20% ㅡ на допомогу малому та середньому бізнесу, 20% ㅡ на стипендії для студентів, 15% ㅡ на соціальний розвиток та 25% ㅡ на підприємства з видобутку газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у столиці Південної Кореї після 21 години закриватимуть усі магазини і культурні заклади, а також відключатимуть світло на вулицях. Такі обмеження ввели, щоб припинити розповсюдження коронавірусу.

1