Армія рашистів пішла у наступ в трьох областях України

Орки штурмують українську оборону на Харківщині, Донеччині та Луганщині
Армія рашистів пішла у наступ в трьох областях України
Російська військова техніка, яку знищили в Україні / Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
19 Квітня 2022, 18:09
читать на русском

Російські солдати почали наступ в Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу в "Медіацентрі Україна".

За його словами, рашисти намагаються встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та утримати сухопутний коридор з тимчасово окупованою територію АР Крим.

Не припиняються ракетно-авіаційні удари по цивільних об’єктах по всій території України, зокрема у західних областях. За минулу добу противник виконав щонайменше 49 літако-вильотів силами оперативно-тактичної та дальньої авіації рф, - зазначив він.

В МОУ зазначили, що окупанти частково блокують Харків та обстрілюють місто з артилерії.

На напрямку Ізюм–Барвінкове ворог активізував повітряну розвідку із застосуванням БПЛА, веде наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець на напрямках Андріївка-Заводи, Бражківка-Дмитрівка, Сулигівка-Дібрівне. До Харківської області окупанти також перекидають додаткові зенітно-ракетні дивізіони ЗРК "Тор". У прикордонних з Україною районах Бєлгородської області для прикриття основних пунктів управління та тилових районів розгорнуто зенітно-ракетні дивізіони ЗРС С-400 та С-300, - каже Мотузяник.

Він поінформував, що на Донецькому та Таврійському напрямках за підтримки бомбардувальної авіації російська армія проводить наступальні дії уздовж усієї лінії бойового зіткнення. Основні зусилля противник зосередив на прориві оборони українських військ. Зокрема, в Луганській області – на рубежі Кремінна-Терни, Рубіжне-Попасна, а у Донецькій – в напрямку Старомлинівка-Шевченкове.

Також окупанти не припиняють спроб встановити повний контроль над Маріуполем.

На Південнобузькому напрямку російські окупанти намагатимуться вийти і закріпитися на адміністративній межі Херсонської області.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський раніше повідомляв, що орки розпочали битву за Донбас, проте Україна боротиметься, захищатиметься та не віддасть свої території.

Читайте також

1