Артем Ситник став заступником голови НАЗК: рішення Новікова

У НАЗК сказали, чим займатиметься новопризначений заступник голови відомства
Головне
Артем Ситник став заступником голови НАЗК: рішення Новікова
Артем Ситник
12 Травня 2022, 13:31
читать на русском

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков 12 травня призначив своїм заступником ексдиректора НАБУ Артема Ситника.

Як повідомили у НАЗК, на новій посаді Ситник займеться координацією взаємодії з правоохоронними органами та органами прокуратури, у тому числі забезпечення розгляду обґрунтованих висновків про злочини, виявлення активів осіб, причетних до військової агресії проти України.

Також він має запобігати конфлікту інтересів, а за потреби - врегульовувати їх.

Ситник також буде відповідальним за моніторинг та контроль за виконанням актів законодавства з питань етичної поведінки.

Артем Ситник також виконуватиме обов’язки Голови в разі відсутності останнього, - кажуть у НАЗК.

Голова відомства Олександр Новіков вважає, що повернення Ситника до антикорупційного фронту України "важливе для повного подолання корупційних ризиків у воєнний та післявоєнний час спільно з командами президента, уряду та парламенту.

Нагадаємо, у 2015 році Артем Ситник за результатами першого в Україні незалежного конкурсу на посаду керівника органу влади був призначений на посаду Голови НАБУ. Він обіймав цю посаду до 2022 року. 12 квітня 2022 року Голову Національного антикорупційного бюро Артема Ситника звільнили з посади через закінчення терміну повноважень.

Читайте також

1