Астрономи у Чумацькому Шляху знайшли "суперземлю"

Вона сформувалася близько 10 мільярдів років тому
Астрономи у Чумацькому Шляху знайшли "суперземлю"
Планета на галактиці Чумацький Шлях (фото: Space)
14 Січня 2021, 02:02
Астрономи з Каліфорнійського університету виявили у нашій галактиці Чумацький Шлях нову планету TOI-561b, яка обертається навколо своєї зірки.

Про це повідомляє портал Space.

Планета на 50% більша та має утричі більшу масу, порівняно із Землею. Вона обертається навколо своєї зірки за менш ніж 12 годин за один раз, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Середня температура на TOI-561b становить 1 726 градусів Цельсія, що, своєю чергою, унеможливлює будь-яке життя на цій планеті. Щільність TOI-561b схожа на щільність Землі.

 Низька щільність на "суперземлі" означає, що вона містить мало важких хімічних елементів, і тому є дуже старою. TOI-561b сформувалася близько 10 мільярдів років тому, - заявила дослідниця Лоурен Вайс.

НадЗемля або суперземля — клас планет, маса яких перевищує масу Землі, але значно менша за масу газових гігантів.

Нагадаємо, що учені заявили, що від середини 2020 року наша планета прискорила обертання і в добі нині стало менше, ніж 24 години.

Поки що зміну тривалості доби помітно тільки на атомарному рівні, однак навіть така незначна зміна може призвести до деяких наслідків для нашої планети. Оскільки раніше на один оборот планета витрачала 86,4 тис. секунд, а зараз ця цифра стала менше, то в середньому дні проходять на 0,5 секунди менш як 24 повних годин.