Атака на Гостомель: ворог завчасно знав, де розміщені українські позиції

Шпигуни та диверсанти здали оркам позиції військових
Атака на Гостомель: ворог завчасно знав, де розміщені українські позиції
Знищений у Гостомелі літак Мрія Фото: kyivcity.gov.ua
3 Червня 2022, 12:24
читать на русском

До війни в Україні росія готувалася заздалегідь, проводячи активну роботу зі шпигунами та диверсантами.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає "24 канал".

Зокрема, рашисти першого ж дня війни намагалася захопити аеродром в Гостомелі для швидкого наступу на Київ. Ворог планував перекидати до летовища у Гостомелі додаткові сили.

Очільник МВС (дсоьє Монастирського) зазначив, що рашисти заздалегідь отримали інформацію, що у Гостомелі були розміщені українські сили, тому задавав прицільного удару по них.

Під час бою в Гостомелі, у перший день широкомасштабної агресії 24 лютого, ми спілкувалися з бійцями, які стояли на цих позиціях. І які зустріли ворога в перший день, коли було 40 вертольотів одночасно, пролетіли й обстрілювали ракетами, обстрілювали тисячами пострілів наших бійців. Вони казали, що, швидше за все, ворог знав, де розміщені наші позиції. Тому декілька вогневих точок були вражені першими ж ракетами. І ми розуміємо, що це також проблема шпигунів, диверсантів, які працювали на той час, і які сприяли тому, що в перші хвилини власне ворог мав ось такі певні успіхи, – розповів міністр.

На його думку, Гостомель прийняв удари російських окупантів в перші години вторгнення "через білоруську владу, яка надала свою територію для розміщення російських військ, тим самим ставши співучасницею війни проти України".

Читайте також наш матеріалЕвакуація з пекельної Київщини: Спогади людей, які ризикнули життям і втекли, аби врятувати родину 

Читайте також

1