Аудитори перевірять, куди витрачали гроші з COVID-фонду

Перевіркою займається Державна аудиторська служба України
Аудитори перевірять, куди витрачали гроші з COVID-фонду
Гроші (фото: Pexels)
11 Лютого 2021, 11:34
читать на русском

Аудитори перевіряють, куди витратили кошти з Фонду боротьби з COVID-19.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Корреспондент.net".

За словами очільника Міністерства фінансів, наразі вже проводиться аудит витрат з COVID-фонду. Цим займається Державна аудиторська служба.

Щодо того, що значна частина коштів з Фонду пішла не на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу, а на будівництво доріг, Марченко (досьє Сергія Марченка) зазначив, що це питання дискусійне з погляду раціональності.

Якби була необхідність на медицину виділити ці кошти, їх би виділили, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, загалом у 2020 році з Фонду боротьби з COVID-19 використано 63,7 млрд грн (89%) коштів загального фонду держбюджету з передбачених 72 млрд грн.

У Міністерстві фінансів повідомили, що найбільшими отримувачами коштів були:

  • Державне агентство автомобільних доріг - використало 25,7 млрд грн з 26,2 млрд грн або 98,3% для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення;
  • Міністерство охорони здоров’я - використало за загальним фондом 17,8 млрд грн з 20,4 млрд грн або 86,8%, за спеціальним фондом виділені 1,4 млрд грн не використані.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства використало 8,8 млрд грн з 10,7 млрд грн або 82,1%.
  • Міністерство соціальної політики використало за загальним фондом 4 млрд грн з 6,8 млрд грн або 59,8%, за спеціальним фондом 2,8 млрд грн з 5,0 млрд грн, або 55,5%.

Читайте також наш матеріал: Навіщо нам дороги, якими нікому буде їздити, або куди пішли гроші з "ковідного фонду"

1