Аваков стає з кожним роком все небезпечнішим - Зінкевич

Він нарощує свій вплив в Україні
Ексклюзив
Аваков стає з кожним роком все небезпечнішим - Зінкевич
23 Червня 2021, 21:46
читать на русском

Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Яна Зінкевич сумнівається, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков понесе покарання за справу вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Я, щиро кажучи, не впевнена, що Аваков понесе відповідальність за президентства Зеленського. Адже Аваков, як завжди, хитрий, він втягнув у все це Зеленського, а той розвісив вуха, прийшов на цю пресконференцію, де йому сказали: "Ми знайшли винних". А він все так і повторив, тобто гарант безпеки звинуватив людей. Втім, я думаю, рано чи пізно у Зеленського буде нагода, коли Аваков буде слабкий, звільнити його, - сказала нардепка.

Зінкевич вважає, що Аваков з кожним роком нарощує свій вплив і стає небезпечнішим.

Якщо казати про результативність, то, мені здається, її немає. Великий показник - це кількість справ, в яких замішані поліціянти, пам’ятаємо зґвалтування у поліційному відділку, і хлопчика якого застрілили, тобто, нічого з цього не розслідується, своїх покривають. Ми бачимо, що там кругова порука і він стає з кожним роком все більш небезпечним. Тобто, Аваков з одного боку вигідний кожній владі, але він нарощує свій вплив, - підкреслила вона.


Контекст. Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

Читайте також