Аваков заявив про можливе спрощення візового режиму з Великою Британією

Відносини між Україною та Великобританією вийшли на новий рівень
Аваков заявив про можливе спрощення візового режиму з Великою Британією
Зустріч міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з послинею Великої Британії Меліндою Сіммонс (фото: пресслужба МВС України)
29 Жовтня 2020, 20:21
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ ініціювали діалог з Великою Британією щодо спрощення візових вимог для українців.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

У четвер, 29 жовтня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, з якою обговорив співпрацю між МВС України та Великої Британії.

За словами Авакова, відносини між Україною та Великобританією вийшли на новий рівень. Політики обговорили дорожню карту реалізації досягнутих домовленостей.

Зокрема, МВС ініціює діалог між країнами щодо спрощення візових вимог для громадян України і готове максимально йти назустріч британській стороні з питань аналізу міграційних процедур та законодавства. З цією місією до України прибудуть відповідні фахівці, - сказав міністр.

Аваков (досьє Арсена Авакова) зазначив про необхідність відкриття в Україні британського візового центру для пришвидшеної обробки заявок українських громадян. Цей крок буде свідчити про серйозну налаштованість Уряду Великої Британії у цьому питанні. Представниця Британії заявила, що підтримує активний діалог МВС двох країн.

Співробітництво між нашими країнами відзначається не лише оборонною та торгівельною складовими, але й питаннями боротьби зі злочинністю та безпеки кордонів, - підкреслила послиня.

Читайте також

Нагадаємо, що 8 жовтня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали низку важливих двосторонніх документів. Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Послиня Великої Британії Мелінда Сіммонс уже заявляла, що Сполучене Королівство ретельно ставиться до питання безпеки кордонів. Саме тому пом'якшення візового режиму з Україною – тривалий процес.

1