Авіакатастрофа Ан-26: відсторонено ректора Харківського університету повітряних сил

Триває робота комісії МОУ з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш
Авіакатастрофа Ан-26: відсторонено ректора Харківського університету повітряних сил
ДСНС
23 Жовтня 2020, 20:54
читать на русском

Ректора Харківського університету повітряних сил відсторонено до встановлення всіх причин катастрофи Ан-26 поблизу Чугуєва. Про це повідомляє пресслужба Міністерство оборони України.

До остаточного офіційного встановлення всіх обставин та причин катастрофи літака АН-26Ш генерал-майора Олександра Турінського наказом міністерства оборони України усунуто від виконання службових обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, - зазначено у повідомленні.

Читайте також

Триває робота комісії Міністерства оборони України з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш у Харківській області та урядової комісії на чолі з віцепрем’єр-міністром, міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським.

Нагадаємо, 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Міністерство оборони України виплатить по 1,57 мільйона гривень як одноразову допомогу членам родин загиблих військовослужбовців у катастрофі АН-26 на Харківщині.

Читайте також

Пізніше Уруський заявив, що "чорні скриньки" з літака Ан-26 знайдені. Вони у задовільному стані і їх почали розшифровувати.

23 жовтня стало відомо, що урядова комісія з розслідування авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом 25 вересня встановила причини аварії. Серед основних - помилки пілотів і технічні несправності судна.