Комісія встановила остаточні причини авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом - уряд

Повний звіт про причини аварії Ан-26 оприлюднять наступного тижня на засідання Кабміну
Головне
Комісія встановила остаточні причини авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом - уряд
Авіакатастрофа Ан-26
23 Жовтня 2020, 10:51
читать на русском

Урядова комісія з розслідування авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом 25 вересня встановила причини аварії. Серед основних - помилки пілотів і технічні несправності судна.

Про це розповів голова урядової комісії з розслідування причин аварії, віцепрем'єр-міністр Олег Уруський в інтерв'ю "РБК-Україна".

Під час розслідування комісія виявила головні і другорядні причини катастрофи. Окрім системних порушень в організації польотів, фахівці встановили помилки пілотів; технічні несправності літака, зокрема, відмову системи граничного регулювання температури ПРТ-24.

Читайте також

Зі слів Уруського, ця технічна несправність і призвела до позаштатної ситуації на борту. Однак, він наголосив, це не повинно було привести до авікатастрофи літака, оскільки "не останню роль зіграв людський фактор".

Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія. На превеликий жаль, комісія підтверджує, що під час польотів, не тільки цього - останнього, але й інших, було чимало порушень, зокрема, з боку екіпажу і керівників польоту, - сказав віцепрем'єр-міністр.

Попередній звіт щодо результатів розслідування аварії Ан-26 комісія схвалила напередодні, 22 жовтня. А документ оприлюднять на засіданні Кабінету міністрів 28 жовтня.

Читайте також

Нагадаємо, 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Міністерство оборони України виплатить по 1,57 мільйона гривень як одноразову допомогу членам родин загиблих військовослужбовців у катастрофі АН-26 на Харківщині.

Пізніше Уруський заявив, що "чорні скриньки" з літака Ан-26 знайдені. Вони у задовільному стані і їх почали розшифровувати.

Все що відомо про авіакатастрофу читайте в нашому матеріалі.