Австралія та Німеччина закликали своїх громадян покинути Україну на тлі можливого вторгнення РФ

Громадянам, які все ж планують залишитися в Україні, варто потурбуватися про власну безпеку
Австралія та Німеччина закликали своїх громадян покинути Україну на тлі можливого вторгнення РФ
Літак (фото: Pexels)
24 Січня 2022, 15:51
читать на русском

Австралія закликала своїх громадян "виїхати зараз" з України через побоювання вторгнення Росії. Крім того, сім'ї австралійських депутатів також починають відкликати членів сімей австралійських дипломатів, які перебувають в Києві.

Про це повідомляє The Sydney Morning Herald з посиланням на уряд Австралії.

Федеральний уряд в понеділок підняв попередження щодо подорожей в Україну до "не подорожувати" та наказав австралійцям покинути країну комерційними засобами і знати, що рейси можуть змінитися або бути призупинені в найкоротші терміни, - йдеться у повідомленні.

Також в уряді Австралії закликали своїх громадян, які все ж планують залишитися в Україні, потурбуватися про власну безпеку, бути готовим укритися на місці, якщо буде потрібно, підтримувати підвищену обізнаність у сфері безпеки та зареєструватися в Департаменті закордонних справ і торгівлі.

Своєю чергою Міністерство закордонних справ Німеччини ухвалило рішення дозволити родичам співробітників диппредставництв в Україні залишити країну у разі бажання. Про це 24 січня повідомив офіційний представник міністерства Крістофер Бургер, пише "Інтерфакс-Україна".

Членам сім'ї співробітників німецьких закордонних представництв в Україні, а також членам сімей співробітників німецьких організацій в Україні, наприклад Інституту Гете чи DAAD, вирішено дати можливість добровільного виїзду, - зазначив Бургер.

За його словами, МЗС Німеччини оплатить квитки родичам дипломатів, які хочуть повернутись на батьківщину.

Нагадаємо, що 24 січня Державний департамент США дав дозвіл на добровільний від’їзд держслужбовців США та наказав виїхати членам родин в обов'язковому порядку з посольств у Києві. Велика Британія ухвалила таке ж рішення.

Водночас Європейський Союз не бачить якихось конкретних причин для евакуації родин своїх дипломатів з України. Наразі тривають переговори з російською стороною.