Австралію накрили найсильніші за 50 років повені: людей евакуйовують

Людям рекомендували залишити свої будинки
Австралію накрили найсильніші за 50 років повені: людей евакуйовують
Затоплена Австралія (фото: CCN)
22 Березня 2021, 21:03
читать на русском

Найсильніші за останні півстоліття повені накрили декілька регіонів Австралії, в результаті чого евакуюють населення, якому загрожує затоплення.

Про це повідомляє видання CNN.

Велика частина берегової лінії Нового Південного Уельсу, де проживає близько третини з 25 мільйонів населення Австралії, зафіксувала рекордну кількість опадів вперше за 50 років.

За словами місцевої метеорологічної служби, протягом 12 годин на Сідней випало в середньому 100 мм опадів, а в деяких районах це кількість досягла 300 мм, що і спровокувало повені, - йдеться в повідомленні.

Департамент з надзвичайних ситуацій оголосив про необхідність закрити школи в районах повені. Жителям міста запропоновано, по можливості, працювати вдома.

Читайте також

Людям у деяких районах північного заходу Сіднея рекомендували залишити свої будинки посеред ночі, оскільки потоки води викликали масові руйнування. Близько 1 тис. осіб попросили допомоги в евакуації, ще близько 4 тис. можуть бути змушені покинути свої будинки.

Нагадаємо, що 12 січня у Греції повінь обвалила скелі та затопила міста, також країною пройшовся штормовий вітер, який зірвав димоходи.