Австрія вводить післяноворічний локдаун

Рішення мають ухвалити на нараді
Австрія вводить післяноворічний локдаун
Свята на локдауні (фото: Pexels)
19 Грудня 2020, 08:39
читать на русском

Уряд Австрії планує ввести вже третій локдаун з початку пандемії. Обмеження хочуть посилити після Різдва і до 18 січня.

Про це повідомляє Austria Presse Agentur.

Зокрема, в Австрії планують заборонити всю роздрібну торгівлю, крім продуктових магазинів і аптек. Також хочуть відновити заборону на вільне пересування. Ці обмеження триватимуть до 18 січня. Школи відновлять роботу 7 січня, проте до 18 січня навчання буде проходити онлайн.

При цьому 16-17 січня в Австрії планують провести масове тестування для населення. У випадку, якщо результат тестування буде позитивним, людина залишиться на самоізоляції ще на тиждень.

Читайте також

Зазначається, що питання введення локдауну обговорять 18 грудня на нараді між урядом та федеральними штатами.

Нагадаємо, 15 грудня повідомлялося, що Нідерланди переходять на режим загальної ізоляції.  Режим загальної самоізоляції почне діяти 15 грудня і триватиме не менше п'яти тижнів - до 19 січня.

Також стало відомо, що президент Туреччини Тайіп Ердоган оголосив про введення цілодобового комендантської години в Туреччині на новорічні свята, з 21.00 31 грудня до 05.00 4 січня.

Крім того, у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що повний локдаун не один з найкращих варіантів для боротьби з коронавірусом. У ВООЗ схиляються до застосування більш м'яких обмежень.

1