Автоматичне видалення, трансляції та QR-коди: Telegram презентував нові функції

Також оновився інтерфейс для відправлення скарг і ще 23 емодзі отримали анімацію
Автоматичне видалення, трансляції та QR-коди: Telegram презентував нові функції
Соціальні мережі – Facebook, Twitter (фото: pexels)
24 Лютого 2021, 21:28
читать на русском

Месенджер Telegram презентував для користувачів кілька оновлень на своїй платформі. З'явилась функція автоматичного видалення повідомлень в будь-яких чатах, додали тимчасові посилання для запрошення в групи й канали, скасовували обмеження на кількість учасників в групах, додали можливість швидкого доступу до чатів з "домашнього екрана" та запрошення до груп за QR-кодом.

Про це йдеться в офіційному блозі Telegram.

Згідно з оновленнями, нова функція дозволяє налаштувати автоматичне видалення повідомлень для всіх учасників чату через 24 години або сім днів після відправлення.

Автоматичне видалення стосуватиметься тільки тих повідомлень, які були відправлені після встановлення таймера, а більш раннє листування залишиться в історії чату. На відміну від секретних чатів, зворотний відлік почнеться відразу після відправлення повідомлення, а не в момент прочитання одержувачем.

У групах і каналах вмикати автоматичне видалення зможуть тільки адміністратори.

Читайте також

Щоб увімкнути автоматичне видалення на Android, необхідно натиснути "Очистити історію" і вибрати потрібний часовий інтервал. На iOS потрібно затиснути палець на будь-якому повідомленні, далі "Вибрати"→ "Видалити чат" у верхньому лівому кутку екрана → "Налаштувати Автовидалення".

Щодо необмеженої кількості учасників, то коли у груповому чаті буде до 200 тисяч учасників, його можна буде перетворити в групу для трансляцій. Лише адміністратори зможуть писати повідомленні, а в учасників буде можливість спілкуватися в голосовому чаті групи.

В оновленій версії крім основного посилання, користувачі зможуть створювати додаткові посилання й обмежувати для кожного з них термін дії, число вступів або обидва параметри відразу. Кожне запрошувальне посилання можна отримати й у вигляді QR-коду. Щоб вступити до групи, користувач зможе навести камеру телефону на такий код.

Також оновився інтерфейс для відправлення скарг і ще 23 емодзі отримали анімацію.

Нагадаємо, що засновник Telegram Павло Дуров повідомив, що обслуговування роботи месенджера - у міру зростання числа його користувачів - стає все дорожче, тому проєкт "почне монетизуватися".

1