Азербайджан і Вірменія відновили бойові дії на кордоні: є загиблі

Троє вірменських військових загинули
Важливо
Азербайджан і Вірменія відновили бойові дії на кордоні: є загиблі
Війна в Нагірному Карабаху (фото: пресслужба Міністерства оборони Вірменії)
28 Липня 2021, 12:15
читать на русском

У ніч на 28 липня на кордоні Вірменії та Азербайджану сталася стрілянина. Країни звинуватили один одного в провокаціях на північно-східному напрямку кордону. Троє вірменських військових загинули, ще двоє поранені.

Про це повідомляє телеканал "Настоящее время".

Зазначається, що бої почалися на кордоні між Гегаркунікською областю Вірменії та Кельбаджарським районом Азербайджану.

За даними Міноборони Вірменії, станом на 8:30 серед військовослужбовців ЗС Вірменії є троє загиблих і двоє поранених.

Тим часом згідно із заявою Міноборони, військові сили Баку зробили "необхідні кроки з нейтралізації вогневих точок супротивника". Країна спростувала повідомлення про завдання шкоди цивільним об'єктам на території Вірменії, звинувативши Єреван у дезінформації.

Як повідомляють Новини Вірменії, в МЗС Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на вірменські позиції на північно-східному напрямку в районі 3:40, у результаті чого розгорнулися місцеві бої. Єреван звинуватив азербайджанську сторону в "навмисному загостренні ситуації".


Нагадаємо, що суперечка між Баку і Єреваном навколо приналежності Нагірного Карабаху тривала з лютого 1988 року. Тоді регіон оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР. Під час збройного конфлікту 1992-1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і сімома прилеглими до нього районами. Росія, США і Франція є співголовами Мінської групи ОБСЄ, яка займається питанням врегулювання конфлікту.

27 вересня 2020 року в Нагірному Карабасі почалися військові зіткнення. Влада невизнаної республіки заявила про артилерійський обстріл з боку Азербайджану і про жертви серед мирного населення.

Опозиція Вірменії вважає прем'єр-міністра Вірменії Ніколя Пашиняна винним у програші Азербайджану у війні за Нагірний Карабах. У країні проходили численні мітинги противників і прихильників нинішнього керівника уряду Вірменії. А 25 квітня 2021 року Пашинян подав у відставку.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі"Вірменія та Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"

Читайте також

1